Nieuws - LiveDartsNL http://www.livedartsnl.nl/rss/nieuws Altijd het laatste Dart nieuws VIDEO: Chisnall gooit 9-darter op Players Championship 21 http://www.livedartsnl.nl/nieuws/players-championship/38309/video-chisnall-gooit-9-darter-op-players-championship-21 http://www.livedartsnl.nl/nieuws/players-championship/38309/video-chisnall-gooit-9-darter-op-players-championship-21 Dave Chisnall is goed in vorm en dat liet de Engelsman zien op Players Championship 21. In de eerste ronde tegen Ryan Searle produceerde Chizzy een 9-darter!

]]>
Wed, 11 Oct 2017 14:51:55 +0200
'Het was niet allemaal per ongeluk, Gurney is een naar mannetje' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/38143/het-was-niet-allemaal-per-ongeluk-gurney-is-een-naar-mannetje http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/38143/het-was-niet-allemaal-per-ongeluk-gurney-is-een-naar-mannetje Daryl Gurney heeft het goed gedaan op de World Grand Prix en verdiende deze ook wel om te winnen, maar good-will heeft hij niet gekweekt. Dat stellen Koert Westerman en Jacques Nieuwlaat in Darts Inside. De Noord-Ier versloeg Simon Whitlock in de finale, maar deed dat volgens velen met onacceptabel gedrag.

“Het was een leuk toernooi met veel verrassingen. In het begin denk je: zonder Van Gerwen, Anderson en Taylor wordt het een moeilijk toernooi, maar uiteindelijk werd het erg leuk”, zegt Nieuwlaat, die bijval krijgt van zijn collega. “Het was een epische finale, alleen heb ik niet het idee dat Gurney veel good-will heeft gekweekt”, stelt Westerman.

Gurney zei na afloop dat zijn gedrag onbedoeld was, maar dat gaat er bij de heren niet in. “Ik geloof niet dat het allemaal per ongeluk was. Het is een naar mannetje”, vindt Westerman. “Maar het is natuurlijk wel spannend om te kijken wat er nog meer gebeurt naast het pijlen gooien. En leuk dat er weer een nieuwe ster aan het firmament is, dat de ‘pool’ weer groter is geworden.”

Het leukste aan deze World Grand Prix vindt Nieuwlaat het herrijzen van Whitlock, die jarenlang kwakkelde met zijn vorm. “Hij heeft het echt moeilijk gehad. Hij komt van de top, waar hij jarenlang alles meespeelde. Dan denk je dat het vanzelf komt en dat er geen einde aan komt. Maar op een gegeven moment stopt het en mis je het pas echt. Niet veel mensen kunnen zich zo terug knokken”, klinkt het vol waardering.

]]>
Tue, 10 Oct 2017 10:20:26 +0200
UPDATE: Dekker en zeven anderen toegevoegd aan line-up World Series Finals http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-series/38078/update-dekker-en-zeven-anderen-toegevoegd-aan-line-up-world-series-finals http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-series/38078/update-dekker-en-zeven-anderen-toegevoegd-aan-line-up-world-series-finals De PDC heeft de namen van de deelnemers aan de World Series of Darts Finals bekendgemaakt. Het toernooi, dat volgt op de World Series, wordt gespeeld van 3 tot en met 5 november en kent 24 deelnemers.

Maandagavond werd nog een kwalificatietoernooi afgewerkt. De volgende namen hebben zich weten te plaatsen: Rob Cross, Chris Dobey, Jonny Clayton, Mark Webster, Jan Dekker, Simon Stevenson, Dimitri van den Bergh en Justin Pipe. 

]]>
Mon, 09 Oct 2017 22:29:00 +0200
Whitlock mikt op Premier League: 'Ik kom terug op het niveau waar ik hoor' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/premier-league/38083/whitlock-mikt-op-premier-league-ik-kom-terug-op-het-niveau-waar-ik-hoor http://www.livedartsnl.nl/nieuws/premier-league/38083/whitlock-mikt-op-premier-league-ik-kom-terug-op-het-niveau-waar-ik-hoor Simon Whitlock liet het eerder dit jaar al weten tegenover LiveDartsNL: “Ik wil de Premier League in.” Met zijn prestaties dit jaar, de Australiër stoomde op naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst en zijn finaleplaats op de World Grand Prix, is hij zeker een grote kanshebber voor het invitatietoernooi.

“Ik ben ontzettend blij dat ik weer eens een grote finale heb bereikt, maar het is slechts het begin. Ik ga weer mijn stempel drukken op de grote toernooien”, belooft Whitlock op zijn officiële website. “Natuurlijk is het jammer dat ik niet heb gewonnen.”

Toch is er ook iets positiefs uit de finale te halen. “Ik kom terug op het niveau waar ik hoor en ik geloof dat ik beter kan worden dan ooit tevoren. Ik ben nog nooit zo gretig geweest”, doelt Whitlock op een Premier League-plaats. “Ik heb geproefd wat de Premier League inhoudt, dus ik wil daar weer staan, grote finales spelen en titels winnen.”

]]>
Mon, 09 Oct 2017 16:24:00 +0200
PREMIER LEAGUE AHOY ROTTERDAM UITVERKOCHT! http://www.livedartsnl.nl/nieuws/premier-league/38000/premier-league-ahoy-rotterdam-uitverkocht http://www.livedartsnl.nl/nieuws/premier-league/38000/premier-league-ahoy-rotterdam-uitverkocht Ahoy Rotterdam zit op 19 april stampvol met dartsliefhebbers. De voorverkoop ging al als een malle, maar ook de 'normale' verkoop was binnen vijf minuten alweer uitverkocht.

De verkoop startte maandagochtend om 11.00 uur en amper vijf minuten later was er geen ticket meer te verkrijgen. Eerder ging het in de voorverkoop al helemaal los, toen de toen beschikbare kaartjes binnen naar verluidt ook binnen vijf minuutjes weg waren.

Om de voorpret nog een beetje aan te wakkeren; de allerbeste walk-on/chant in de geschiedenis van het darts, in ons eigen Rotterdam!

]]>
Mon, 09 Oct 2017 11:29:00 +0200
Gurney is zich van geen kwaad bewust: 'Ik ben geen speler die spelletjes speelt' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37946/gurney-is-zich-van-geen-kwaad-bewust-ik-ben-geen-speler-die-spelletjes-speelt http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37946/gurney-is-zich-van-geen-kwaad-bewust-ik-ben-geen-speler-die-spelletjes-speelt Daryl Gurney is zich van geen kwaad bewust na zijn gewonnen finale op de World Grand Prix. De Noord-Ier kreeg veel kritiek over zich heen vanwege zijn haantjesgedrag en het vermeende bijna duwen van Simon Whitlock. Superchin kreeg zelfs een officiële waarschuwing, maar volgens de speler zelf is er weinig aan de hand.

“Ik had nooit het gevoel dat ik deze partij zou verliezen”, zegt Gurney tegen RTL7 Darts.  “Ik heb niet opgegeven. Ik zei tegen mezelf: waag het niet om Simon een makkelijke leg te geven, laat hem er maar voor werken. Dat heb ik gedaan en daar had hij moeite mee”, analyseert de majorwinnaar de wedstrijd. Met deze zege komt hij ook nog eens als zesde op de Order of Merit te staan. “Dat had ik niet durven dromen. Ik ben bevoorrecht om bij de beste darters ter wereld te mogen horen.”

Vanzelfsprekend ging het ook over het gedrag van Gurney op het podium, maar Superchin zegt onschuldig te zijn, ondanks zijn waarschuwing van de PDC. “Ze zeiden dat ik Simon bijna omver duwde, maar dat was niet expres. Ik draaide me om naar het publiek nadat ik uitgooide en opeens was Simon daar. Ik speel geen spelletjes. Ik ben een darter en wil mijn tegenstander 110 procent verslaan. Als ik Simon daarmee negatief heb beïnvloed, spijt me dat heel erg.”

Het publiek, wat dit toernooi vaak voor Gurney juichte, keerde zich tegen de Noord-Ier. Hij nam namelijk regelmatig zijn tijd voor een dubbel of nieuwe leg. “Ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ik heb gewoon mijn tijd genomen om kalm te blijven en mijn hartslag omlaag te brengen. Dan speel ik geen mentale spelletjes, daar ben ik de persoon niet voor, maar ik doe er gewoon alles aan om één van de grootste toernooien te winnen.”

Wat dit toernooi en ook op de World Matchplay zichtbaar was, waren de emoties die Gurney toonde. Dit succes heeft hij namelijk aan één man te danken. “Ik had het darten al opgegeven, maar er was één man die me bleef steunen en pushen. Dat was Aaron”, zegt Gurney, opnieuw in tranen uitbarstend. Aaron was namelijk de allerbeste vriend van de darter, maar hij overleed dit jaar aan de gevolgen van taaislijmziekte. “Deze is voor hem”, zoent Gurney zijn kettinkje met een foto van Aaron.

]]>
Sun, 08 Oct 2017 15:16:00 +0200
Honderdduizendklapper brengt Gurney top tien-positie in Order Of Merit http://www.livedartsnl.nl/nieuws/nieuws/37896/honderdduizendklapper-brengt-gurney-top-tien-positie-in-order-of-merit http://www.livedartsnl.nl/nieuws/nieuws/37896/honderdduizendklapper-brengt-gurney-top-tien-positie-in-order-of-merit Door zijn zege op de World Grand Prix is Daryl Gurney de top tien van de PDC Order Of Merit binnengekomen. De Noord-Ier verdiende 100.000 pond en springt daarmee naar de zesde plaats in de rangschikking.

De top vijf is nog onveranderd met Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Adrian Lewis en Phil Taylor, maar daarachter zijn de verschuivingen groots. Mensur Suljovic daalde naar de zevende plaats door de zesde positie van Gurney, die vanaf de twaalfde stek kwam. Raymond van Barneveld gaat naar negen en Jelle Klaasen valt de top tien uit.

Iemand die ook goede zaken heeft gedaan is vanzelfsprekend Simon Whitlock. De Australiër won 45.000 Britse pond en verruilde daarmee de zestiende plaats voor de twaalfde. Daarmee stuift hij Michael Smith, Benito van de Pas, Ian White en Kim Huybrechts voorbij. Van de Pas blijft wel veertiende, want de Tilburger haalde op zijn beurt Huybrechts in.

De volledige lijst is hier te vinden!

]]>
Sun, 08 Oct 2017 00:20:00 +0200
Gurney heeft spijt van acties: 'Niet bewust gedaan' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37895/gurney-heeft-spijt-van-acties-niet-bewust-gedaan http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37895/gurney-heeft-spijt-van-acties-niet-bewust-gedaan Daryl Gurney won zaterdagavond de World Grand Prix, maar heeft daar niet veel vrienden mee gemaakt. De finale was er één om te smullen, maar het gedrag van Superchin viel bij velen niet in goede aarde.

Het grootste kwaad was dit incident, waar hij in de pauze van het duel ook een officiële waarschuwing voor kreeg van de PDC en een boete voor kan verwachten. Tegen RTL7 Darts laat de Noord-Ier echter weten dat zijn gedrag niet helemaal de bedoeling was.

"De druk was immens groot. Ik heb het niet bewust gedaan, echt", zegt Gurney tegen verslaggever Arjan van der Giessen.

]]>
Sun, 08 Oct 2017 00:01:00 +0200
VIDEO: Emotionele Gurney mag eerste major-trofee vasthouden http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37894/video-emotionele-gurney-mag-eerste-major-trofee-vasthouden http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37894/video-emotionele-gurney-mag-eerste-major-trofee-vasthouden Daryl Gurney won zaterdagavond na een ontzettend spannende partij met 5-4 in sets van Simon Whitlock in de finale van de World Grand Prix. Het betekende de eerste grote televisie-zege van de talentvolle Noord-Ier en het betekende dan ook veel voor hem.

]]>
Sat, 07 Oct 2017 23:27:00 +0200
GURNEY WINT WORLD GRAND PRIX 2017 EN PAKT EERSTE MAJOR http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37893/gurney-wint-world-grand-prix-2017-en-pakt-eerste-major http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37893/gurney-wint-world-grand-prix-2017-en-pakt-eerste-major Daryl Gurney heeft de verrassende World Grand Prix van 2017 op zijn naam geschreven. In de finale van één van de grootste toernooien van de PDC werd Simon Whitlock in een spannende partij met 5-4 verslagen. Voor Superchin is het zijn eerste major-zege.

De eerste set ging volledig tegen de verwachting in naar Whitlock. De Australiër stond met 0-2 voor, maar vocht zich terug tot 2-2. In de vijfde leg misten beide heren talloos veel darts op een dubbels en werd de set door Whitlock gewonnen op ‘Mad House’ D1. Ook in de tweede set gingen de darts op de buitenring er niet lekker in. Zo kon Gurney 156 uitgooien dankzij geprutst van Whitlock, maar was het diezelfde Gurney die de set uit handen gaf na geklungel: 2-0.

In de derde set kon Superchin zijn zenuwen eindelijk in bedwang houden. Via onder meer een 110- en 126-finish was de set een prooi voor Gurney. De Noord-Ier stoomde door in de vierde set en maakte met onder meer een 95-finish 2-2 en ook in set vijf ging het hem voor de wind. Een 104-finish en een 110-check legden de basis voor een moeizame 3-2 setzege, waarmee ook de wedstrijd op 3-2 in sets werd gezet.

Na drie sets op rij te hebben verloren, vond Whitlock het welletjes. Opnieuw ging de set, zoals vele voorgaande, naar een vijfde leg en deze ging naar The Wizard, die een 98-finish gooide. Eerder die set gooide Gurney 100 uit, wat zijn zesde ‘ton plus finish’ was. Het vervolg van Whitlock was ook goed, want de voormalig WK-finalist won een beslissende leg in de zevende set via D8. Het theater van Gurney werd steeds heftiger en het publiek keerde zich tegen Superchin, maar dat belette hem er niet van om de achtste set te winnen. Via onder meer een 96-finish won de Noord-Ier de set met 3-1.

In de allesbeslissende set was de ‘double trouble’ nog heviger dan in de rest van de wedstrijd. Vooral voor Whitlock, die maar moeizaam opende. De eerste leg was een prooi voor Gurney, die D8 raakte, maar in de tweede leg sloeg Whitlock keihard terug met een briljante 112-finish op de Bullseye. De openingsdubbels bleven echter moeizaam gaan voor The Wizard en dus kon Gurney instappen met óók een 112-finish. In de laatste leg kon Whitlock opnieuw niet bijblijven en was het een 40-finish die Gurney de eindzege bezorgde. Voor de man uit Noord-Ierland zijn allereerste grote zege.

]]>
Sat, 07 Oct 2017 23:19:00 +0200
Gedrag Gurney valt verkeerd bij PDC; waarschuwing en boete http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37892/gedrag-gurney-valt-verkeerd-bij-pdc-waarschuwing-en-boete http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37892/gedrag-gurney-valt-verkeerd-bij-pdc-waarschuwing-en-boete Daryl Gurney staat inmiddels wel bekend om zijn mentale spelletjes en theatraal gedrag op het podium, maar in de finale van de World Grand Prix ging de Noord-Ier volgens de PDC wat te ver.

Naar aanleiding van onderstaand incident kreeg Superchin in de pauze een officiële waarschuwing van de PDC-directeur en kan hij een boete op de mat verwachten.

]]>
Sat, 07 Oct 2017 22:36:00 +0200
Anderson vader geworden van dochtertje (+foto's) http://www.livedartsnl.nl/nieuws/nieuws/37872/anderson-vader-geworden-van-dochtertje-fotos http://www.livedartsnl.nl/nieuws/nieuws/37872/anderson-vader-geworden-van-dochtertje-fotos Gary Anderson is vannacht eindelijk vader geworden. De Schot liet de World Grand Prix schieten vanwege de zwangerschap van zijn vrouw. Op de finaledag is Anderson vader geworden van een dochtertje. Een naam heeft de kleine Anderson nog niet.

]]>
Sat, 07 Oct 2017 17:06:00 +0200
Kritiek op Thornton ontkracht; camerabeelden leveren bewijs http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37755/kritiek-op-thornton-ontkracht-camerabeelden-leveren-bewijs http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37755/kritiek-op-thornton-ontkracht-camerabeelden-leveren-bewijs Na afloop van de spannende partij tussen Daryl Gurney en Robert Thornton op de World Grand Prix ontstond er veel opspraak. De laatste zou namelijk niet de hand van zijn tegenstander hebben geschud. Niets blijkt minder waar.

Een zeer leuke en spannende wedstrijd werd door Gurney en Thornton naar een allesbeslissende leg gestuwd. Toen Superchin met de hulp van het publiek aan het langste eind trok, viel hij op zijn knieën en stormde Thornton het podium af. Wat echter op televisie niet te zien was, was het sportieve handje die The Thorn gaf.

Op televisie was niet zichtbaar dat de Schot naar zijn tegenstander toeliep om alsnog zijn respect te betuigen. De televisiebeelden schakelden op dat moment echter naar het publiek, waardoor Thornton een hand leek te weigeren.

]]>
Fri, 06 Oct 2017 15:05:00 +0200
'Dutch Destroyer' Henderson: 'Dit bestond in mijn stoutste dromen niet' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37754/dutch-destroyer-henderson-dit-bestond-in-mijn-stoutste-dromen-niet http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37754/dutch-destroyer-henderson-dit-bestond-in-mijn-stoutste-dromen-niet John Henderson dendert maar door. Na van Michael van Gerwen en Alan Norris te hebben gewonnen, was ook Raymond van Barneveld aan de beurt. Highlander verraste vriend en vijand en won met 3-1 van de Hagenaar.

De eerste set van de partij was wel nog voor Van Barneveld. In set twee had Henderson moeite met zijn dubbels om de leg te starten, maar hij nam telkens zijn momenten en trok de set naar zich toe. Ook de twee achtereenvolgende sets waar een kolfje naar de hand van de Schot en hij vocht zich zo naar de halve finales. “Winnen van Van Gerwen was subliem en ook nu winnen tegen Van Barneveld is schitterend.”

Hendo is ongetwijfeld bezig aan zijn beste toernooi uit zijn carrière. De nummer 32 van de wereld kan het zelf amper geloven. “Dit bestond een jaar geleden zelfs niet in mij stoutste dromen. Ik sukkelde veel met mijn rug. Maar ik speelde verder mijn eigen spel en dat ging beter en beter. Ik voel dat ik goed genoeg ben en hopelijk behoud ik dezelfde vorm in de halve finale.” Daarin treft hij Daryl Gurney.

]]>
Fri, 06 Oct 2017 15:00:00 +0200
Gurney koestert hoop: 'Verdiend om in de finale te staan' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37753/gurney-koestert-hoop-verdiend-om-in-de-finale-te-staan http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37753/gurney-koestert-hoop-verdiend-om-in-de-finale-te-staan Daryl Gurney won de laatste kwartfinale van de World Grand Prix met 3-2 tegen Robert Thornton. Na een razend spannend slot pakte Superchin de allesbeslissende laatste leg en veroverde de Ier een plaatsje in de halve finales.

Gurney begon goed en won redelijk eenvoudig de eerste set. Daarna was het Thornton die beter in het spel kwam en de wedstrijd in evenwicht bracht. Vanaf toen ging het gelijk op en moest een laatste en vijfde set beslissing brengen. Gurney moest er hard voor werken om de wedstrijd binnen te halen. “Robert geeft nooit op en is een geweldige darter met een groot vechtlust”, vertelt Gurney aan de PDC.

Het is een goed jaar voor Gurney, die dit jaar de top 16 van de ranking binnendrong. Hij blijft de hoop koesteren om voor het eerst in zijn carrière in een finale te staan van een major. “Je moet telkens opnieuw er alles uithalen om te winnen, het is enorm zwaar. Ik probeer me te concentreren op mijn eigen spel en wie ook wint vrijdag, hij zal het verdienen om in de finale te staan.” Gurney neemt het in de halve finale op tegen John Henderson.

]]>
Fri, 06 Oct 2017 14:55:00 +0200
VIDEO: Suljovic door het dolle heen: DANKE, DANKE, DANKEEEEEEEEE http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37743/video-suljovic-door-het-dolle-heen-danke-danke-dankeeeeeeeee http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37743/video-suljovic-door-het-dolle-heen-danke-danke-dankeeeeeeeee We kennen de intense vreugde van Mensur Suljovic al van de Champions League of Darts, maar na zijn overwinning op Peter Wright op de World Grand Prix, ging de Oostenrijker opnieuw helemaal los. RTL7-journalist Arjan van der Giessen werd keihard gezoend door The Gentle.

]]>
Fri, 06 Oct 2017 13:24:09 +0200
World Grand Prix: Suljovic stuurt Wright naar huis, Van de Pas en Van Barneveld uitgeschakeld http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37687/world-grand-prix-suljovic-stuurt-wright-naar-huis-van-de-pas-en-van-barneveld-uitgeschakeld http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37687/world-grand-prix-suljovic-stuurt-wright-naar-huis-van-de-pas-en-van-barneveld-uitgeschakeld De halvefinalisten van de World Grand Prix of Darts 2017 zijn bekend. Daarbij treffen we geen enkele Nederlander, maar wel Mensur Suljovic en Daryl Gurney. 

Net als woensdag was het Benito van de Pas die de avond in Dublin mocht aftrappen. De Nederlander nam het op tegen Simon Whitlock en in de eerste set ging het relatief makkelijk voor Big Ben, maar een aantal missers in de vijfde leg kwam hem duur te staan. Whitlock vond zijn eigen tempo en rekende in rap tempo af met de Tilburger: 3-0. 

In de tweede partij van de avond was het de beurt aan reuzendoder John Henderson. De Schot knikkerde op zondagavond al Michael van Gerwen uit het toernooi, daarna moest Alan Norris het veld ruimen. Inmiddels kan ook Raymond van Barneveld erover mee praten. Na een moeizaam begin leek Barney op gang te komen, maar Henderson was na drie pijlen altijd 'open' en won met 3-1. 

De partij tussen Suljovic en Peter Wright beloofde vooraf al een heuse kraker te worden en die verwachtingen werden dubbel en dwars waargemaakt. Wright begon goed en hield de eerste set, maar daarna kwam The Gentle los. De Oostenrijker haalde middels een 3-1 overwinning zijn plek in de halve finale binnen. 

Robert Thornton mocht de avond afsluiten tegen Gurney. De Noord-Ier trok de eerste set eenvoudig naar zich toe, maar The Thorn liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. De tweede set ging dan ook naar Thornton, maar Gurney herpakte zich en trok de derde set naar zich toe. Thornton deed dat met de vierde set en ook in de vijfde set moest er een vijfde leg aan te pas komen. Uiteindelijk trok Gurney aan het langste eind. 

2017 Unibet World Grand Prix
Donderdag 4 oktober
Simon Whitlock 3-0 Benito van de Pas
John Henderson 3-1 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 3-1 Peter Wright 
Robert Thornton 2-3 Daryl Gurney

Vrijdag 5 oktober
John Henderson - Daryl Gurney 
Simon Whitlock - Mensur Suljovic

]]>
Fri, 06 Oct 2017 00:29:00 +0200
Resterend programma World Grand Prix: Nederlandse finale niet ondenkbaar http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37649/resterend-programma-world-grand-prix-nederlandse-finale-niet-ondenkbaar http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37649/resterend-programma-world-grand-prix-nederlandse-finale-niet-ondenkbaar De World Grand Prix is alweer over de helft. Mooie, spannende en verrassende partijen hebben ons naar de kwartfinale gebracht. In die kwartfinale staan twee Nederlanders, te weten Benito van de Pas en Raymond van Barneveld.

Van Barneveld zit in de bovenste helft van het speelschema en is misschien wel de favoriet om van daaruit in de finale te komen. In de kwartfinale treft Barney John Henderson, die Michael van Gerwen uitschakelde. Mocht RvB die strijd winnen, komt hij in de halve finale tegen eerdere winnaar Robert Thornton of Daryl Gurney uit.

Van de Pas zit aan de andere kant, dus een compleet Nederlandse finale is mogelijk. De kansen voor Big Ben lijken echter kleiner. Eerst moet hij het in de kwartfinale opnemen tegen Simon Whitlock. De kans dat hij deze wedstrijd wint is zeker nog aanwezig. In de halve finale wordt het echter lastiger. Dan staat namelijk Mensur Suljovic of Peter Wright te wachten. Toch is Van de Pas lang niet kansloos, want de Tilburger liet tegen Gerwyn Price briljant dubbelspel zien.

Het format van de kwartfinale, donderdag gespeeld, blijft best of 5 sets. In de halve finale is dit best of 7 en in de finale wordt een best of 9 sets-systeem gehanteerd.

Donderdag 5 oktober
Simon Whitlock v Benito van de Pas
John Henderson v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Peter Wright 
Robert Thornton v Daryl Gurney

 

]]>
Thu, 05 Oct 2017 15:57:00 +0200
Van de Pas oogt onverslaanbaar: 'Dat geeft mij vertrouwen' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37629/van-de-pas-oogt-onverslaanbaar-dat-geeft-mij-vertrouwen http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37629/van-de-pas-oogt-onverslaanbaar-dat-geeft-mij-vertrouwen Benito van de Pas boekte in de tweede ronde van de World Grand Prix een indrukwekkende zege op Gerwyn Price. De Tilburger was ijzersterk en was met een gemiddelde van 95, voor dubbel-in-begrippen geweldig, onverslaanbaar.

“Ik heb volgens mij geen enkele nul-score gegooid”, zegt Big Ben tegen RTL7. “Als je gewoon je dubbels gooit kan je van iedereen winnen, dat zie je al het hele toernooi. Ik ben hier onwijs blij mee. Op mijn dubbel ben ik altijd wel goed, maar scorend moet ik gewoon iets beter worden om met de rest mee te kunnen”, beseft Van de Pas.

“Dit geeft wel een heel lekker gevoel voor de volgende wedstrijd”, gaat de 24-jarige Van de Pas verder. Donderdagavond treft hij Simon Whitlock in de kwartfinale. “Ik weet dat ik goed ben op de dubbels, dus dat geeft mij vertrouwen. Ik wil dit doortrekken en ik heb er zin in.”

]]>
Thu, 05 Oct 2017 13:53:36 +0200
Pijnlijke zege Wright: 'Er leek iets te knappen in mijn arm' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37621/pijnlijke-zege-wright-er-leek-iets-te-knappen-in-mijn-arm http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37621/pijnlijke-zege-wright-er-leek-iets-te-knappen-in-mijn-arm Peter Wright sleepte woensdagavond met letterlijk veel pijn en moeite de overwinning uit het vuur op de World Grand Prix. Mervyn King werd in de tweede ronde met 3-1 verslagen door Snakebite, die een elleboogblessure had.

“We gooiden vijf minuten voor de wedstrijd voor de bull en toen deed er opeens iets ‘twang’ in mijn arm. Er knapte iets”, verklaart Wright in gesprek met RTL7. “Daardoor had ik een vervelende pijn en kon ik mijn worp niet goed afmaken. Daarom probeerde ik meer met een boogje te gooien en iets minder hard en dat werkte gelukkig.”

Veel tijd voor een herstel is er niet, want donderdag wacht alweer de kwartfinale tegen Mensur Suljovic. “Ik probeer zoveel mogelijk te rusten en dan hoop ik dat ik klaar ben voor de volgende wedstrijd. Ik heb nog wat tegoed van Mensur”, lacht Wright, doelend op de Champions League of Darts, waar de Oostenrijker hem versloeg.

]]>
Thu, 05 Oct 2017 13:31:18 +0200
World Grand Prix: Van de Pas foutloos, geblesseerde Wright wint moeizaam http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37559/world-grand-prix-van-de-pas-foutloos-geblesseerde-wright-wint-moeizaam http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37559/world-grand-prix-van-de-pas-foutloos-geblesseerde-wright-wint-moeizaam Benito van de Pas staat in de kwartfinale van de World Grand Prix. De Nederlander won woensdagavond met 0-3 van Gerwyn Price. Ook Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Peter Wright staan in de kwartfinale. 

Van de Pas mocht de avond in Dublin aftrappen. De eerste leg leek makkelijk naar Price te gaan, maar Big Ben wist een hogere versnelling te vinden. The Iceman daarentegen kwam geen enkel moment in zijn vertrouwde spel en stond daarom al snel met 0-2 achter. Pas in de derde site vond Price het vuur in zijn spel, maar doordat Van de Pas zijn eigen legs wist te behouden is het de Tilburger die in de kwartfinale staat. 

Zo goed als de eerste partij was, zo matig was de tweede partij. Suljovic speelde, zo leek het, op halve kracht. Tegen Steve West was dat ook meer dan genoeg: 3-0. Whitlock nam het in de derde partij van de avond op tegen Richard North, trainingsmaatje van The Wizard. Daar had Whitlock echter maling aan: met een klinkende 0-3 overwinning staat Whitlock in de kwartfinale. 

Wright trad in de laatste partij van de avond aan tegen Mervyn King. De Schot beleefde een zware avond, want hij had last van een blessure in zijn elleboog. De eerste set ging daardoor ook naar King, maar Wright beet zich door de pijn heen. Hoe verder de partij voorderde, hoe beter het ging met Wright. Uiteindelijk bracht een 3-1 zege hem dan ook naar de kwartfinale. 

Dit bericht wordt aangevuld. 

2017 Unibet World Grand Prix
Woensdag 4 oktober
Gerwyn Price 0-3 Benito van de Pas
Mensur Suljovic 3-0 Steve West
Richard North 0-3 Simon Whitlock
Peter Wright 3-1 Mervyn King

Donderdag 4 oktober
Simon Whitlock v Benito van de Pas
John Henderson v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Peter Wright 
Robert Thornton v Daryl Gurney

]]>
Wed, 04 Oct 2017 23:19:00 +0200
Van Barneveld heeft een missie: 'Eerste ronde bevestigde dat' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37516/van-barneveld-heeft-een-missie-eerste-ronde-bevestigde-dat http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37516/van-barneveld-heeft-een-missie-eerste-ronde-bevestigde-dat Raymond Van Barneveld won net zoals in zijn eerste ronde opnieuw zonder één set te verliezen. Hij versloeg in de tweede ronde van de World Grand Prix Steve Beaton met 3-0. In de kwartfinale komt de Nederlander uit tegen de verrassende John Henderson.

Toch ging het niet zo gemakkelijk voor Barney als in de eerste ronde. “Beaton had een goede start maar toch wist ik die eerste twee sets te pakken. Daar had ik misschien het geluk aan mijn zijde”, reageerde de Hagenaar op de website van de PDC. “Maar ik heb gewonnen en dat is uiteindelijk het belangrijkste.”

Van Barneveld haalde nooit zijn niveau van de eerste ronde. “Ik ben naar Dublin afgereisd met heel veel vertrouwen. De eerste ronde tegen Kyle Anderson bevestigde dat ook. Deze keer was het niet goed maar ik won. Ik blijf hard werken met het oog op de kwartfinale.”

]]>
Wed, 04 Oct 2017 16:02:00 +0200
Gurney bekert door: 'Het voelt ongelooflijk' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37515/gurney-bekert-door-het-voelt-ongelooflijk http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37515/gurney-bekert-door-het-voelt-ongelooflijk Daryl Gurney won in de tweede ronde van de World Grand Prix van Joe Cullen met 3-1. Superchin, die goed op dreef is, zal het in de kwartfinale op moeten nemen tegen de Schot Robert Thornton.

De Noord-Ier schoot uit de startblokken tegen Cullen en won de eerste twee sets.. Cullen kon nog even aanhaken door de derde set te pakken, maar publiekslieveling Gurney trok in de vierde set de wedstrijd helemaal naar zich toe en won de laatste set met 3-1, waaronder een hele straffe 127-check-out.

Gurney was heel tevreden achterna, zo valt te lezen op de website van de PDC: “Het voelt ongelooflijk. Joe kwam heel goed terug in de derde set, maar die 127-finish was heel belangrijk. Ik bekijk het per wedstrijd en moet er gewoon voor zorgen dat ik als eerste drie sets win."

]]>
Wed, 04 Oct 2017 15:59:28 +0200
Oud-winnaar WGP verrast vriend en vijand: 'Nog niet het niveau van toen' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37505/oud-winnaar-wgp-verrast-vriend-en-vijand-nog-niet-het-niveau-van-toen http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37505/oud-winnaar-wgp-verrast-vriend-en-vijand-nog-niet-het-niveau-van-toen Robert Thornton zorgde dinsdag voor een verrassing door te winnen van Dave Chisnall in de tweede ronde van de World Grand Prix. In een spectaculaire wedstrijd was het uiteindelijk de schot die aan het langste eind trok en zijn plaatsje bij de laatste acht veroverde.

De eerste set van Thornton was subliem. Hij gooide aan honderd procent op de dubbels en won de eerste set met 3-0. Daarna ging het gelijk op en kwam het op een beslissende leg aan in de vijfde set. Chisnall miste vier dubbels om te openen waardoor Thornton kon zegevieren.

“De dubbels zijn hier het belangrijkste. Het is een briljant format en ik heb de laatste weken vooral geoefend op mijn dubbels”, vertelt de Schot op de website van de PDC. Twee jaar geleden won hij nog de World Grand Prix. “Ik haal nu nog niet het niveau van toen maar het gaat steeds beter en beter. Ik heb in ieder geval de bookies al het tegendeel bewezen.”

]]>
Wed, 04 Oct 2017 15:00:27 +0200
Doel voor Grand Prix-verrassing: 'Elke wedstrijd boven mezelf uitstijgen' http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37502/doel-voor-grand-prix-verrassing-elke-wedstrijd-boven-mezelf-uitstijgen http://www.livedartsnl.nl/nieuws/world-grand-prix/37502/doel-voor-grand-prix-verrassing-elke-wedstrijd-boven-mezelf-uitstijgen Hij is nu al de sensatie van de World Grand Prix: John Henderson. Nadat Michael van Gerwen verslagen werd, was het nu de beurt aan Alan Norris. Highlander versloeg Norris met 3-1 en zit bij laatste acht.

Norris begon fel aan de partij, kwam meteen een break voor en pakte de eerste set. Daarna kwam Henderson terug op gelijke hoogte en stoomde hij door. “Norris had moeite met zijn openingsdubbels en dat moet je dan proberen afstraffen bij de topspelers. Gelukkig deed ik dat”, reageerde Hendo op de website van de PDC.

Henderson is nu al de grootste verrassing van het toernooi. Sinds 2011 haalde de Schot nooit meer een kwartfinale van een World Grand Prix. “Ik geniet en ik ben er zeker van dat ik beter sta te gooien dan in 2011. Maar dat geldt ook voor andere spelers, dus moet ik er elke wedstrijd opnieuw boven mezelf moeten uitstijgen. Hopelijk kan ik nog verder komen.” In de volgende ronde treft Henderson Raymond van Barneveld.

]]>
Wed, 04 Oct 2017 14:47:00 +0200