'Dutch Destroyer' Henderson: 'Dit bestond in mijn stoutste dromen niet'

World Grand Prix

door William

'Dutch Destroyer' Henderson: 'Dit bestond in mijn stoutste dromen niet'

John Henderson dendert maar door. Na van Michael van Gerwen en Alan Norris te hebben gewonnen, was ook Raymond van Barneveld aan de beurt. Highlander verraste vriend en vijand en won met 3-1 van de Hagenaar.

De eerste set van de partij was wel nog voor Van Barneveld. In set twee had Henderson moeite met zijn dubbels om de leg te starten, maar hij nam telkens zijn momenten en trok de set naar zich toe. Ook de twee achtereenvolgende sets waar een kolfje naar de hand van de Schot en hij vocht zich zo naar de halve finales. “Winnen van Van Gerwen was subliem en ook nu winnen tegen Van Barneveld is schitterend.”

Hendo is ongetwijfeld bezig aan zijn beste toernooi uit zijn carrière. De nummer 32 van de wereld kan het zelf amper geloven. “Dit bestond een jaar geleden zelfs niet in mij stoutste dromen. Ik sukkelde veel met mijn rug. Maar ik speelde verder mijn eigen spel en dat ging beter en beter. Ik voel dat ik goed genoeg ben en hopelijk behoud ik dezelfde vorm in de halve finale.” Daarin treft hij Daryl Gurney.