Gurney koestert hoop: 'Verdiend om in de finale te staan'

World Grand Prix

door William

Gurney koestert hoop: 'Verdiend om in de finale te staan'

Daryl Gurney won de laatste kwartfinale van de World Grand Prix met 3-2 tegen Robert Thornton. Na een razend spannend slot pakte Superchin de allesbeslissende laatste leg en veroverde de Ier een plaatsje in de halve finales.

Gurney begon goed en won redelijk eenvoudig de eerste set. Daarna was het Thornton die beter in het spel kwam en de wedstrijd in evenwicht bracht. Vanaf toen ging het gelijk op en moest een laatste en vijfde set beslissing brengen. Gurney moest er hard voor werken om de wedstrijd binnen te halen. “Robert geeft nooit op en is een geweldige darter met een groot vechtlust”, vertelt Gurney aan de PDC.

Het is een goed jaar voor Gurney, die dit jaar de top 16 van de ranking binnendrong. Hij blijft de hoop koesteren om voor het eerst in zijn carrière in een finale te staan van een major. “Je moet telkens opnieuw er alles uithalen om te winnen, het is enorm zwaar. Ik probeer me te concentreren op mijn eigen spel en wie ook wint vrijdag, hij zal het verdienen om in de finale te staan.” Gurney neemt het in de halve finale op tegen John Henderson.