World Grand Prix: Suljovic stuurt Wright naar huis, Van de Pas en Van Barneveld uitgeschakeld

World Grand Prix

door Joris Verwijst

World Grand Prix: Suljovic stuurt Wright naar huis, Van de Pas en Van Barneveld uitgeschakeld

De halvefinalisten van de World Grand Prix of Darts 2017 zijn bekend. Daarbij treffen we geen enkele Nederlander, maar wel Mensur Suljovic en Daryl Gurney. 

Net als woensdag was het Benito van de Pas die de avond in Dublin mocht aftrappen. De Nederlander nam het op tegen Simon Whitlock en in de eerste set ging het relatief makkelijk voor Big Ben, maar een aantal missers in de vijfde leg kwam hem duur te staan. Whitlock vond zijn eigen tempo en rekende in rap tempo af met de Tilburger: 3-0. 

In de tweede partij van de avond was het de beurt aan reuzendoder John Henderson. De Schot knikkerde op zondagavond al Michael van Gerwen uit het toernooi, daarna moest Alan Norris het veld ruimen. Inmiddels kan ook Raymond van Barneveld erover mee praten. Na een moeizaam begin leek Barney op gang te komen, maar Henderson was na drie pijlen altijd 'open' en won met 3-1. 

De partij tussen Suljovic en Peter Wright beloofde vooraf al een heuse kraker te worden en die verwachtingen werden dubbel en dwars waargemaakt. Wright begon goed en hield de eerste set, maar daarna kwam The Gentle los. De Oostenrijker haalde middels een 3-1 overwinning zijn plek in de halve finale binnen. 

Robert Thornton mocht de avond afsluiten tegen Gurney. De Noord-Ier trok de eerste set eenvoudig naar zich toe, maar The Thorn liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. De tweede set ging dan ook naar Thornton, maar Gurney herpakte zich en trok de derde set naar zich toe. Thornton deed dat met de vierde set en ook in de vijfde set moest er een vijfde leg aan te pas komen. Uiteindelijk trok Gurney aan het langste eind. 

2017 Unibet World Grand Prix
Donderdag 4 oktober
Simon Whitlock 3-0 Benito van de Pas
John Henderson 3-1 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 3-1 Peter Wright 
Robert Thornton 2-3 Daryl Gurney

Vrijdag 5 oktober
John Henderson - Daryl Gurney 
Simon Whitlock - Mensur Suljovic