Resterend programma World Grand Prix: Nederlandse finale niet ondenkbaar

World Grand Prix

door Marijn van den Berge

Resterend programma World Grand Prix: Nederlandse finale niet ondenkbaar

De World Grand Prix is alweer over de helft. Mooie, spannende en verrassende partijen hebben ons naar de kwartfinale gebracht. In die kwartfinale staan twee Nederlanders, te weten Benito van de Pas en Raymond van Barneveld.

Van Barneveld zit in de bovenste helft van het speelschema en is misschien wel de favoriet om van daaruit in de finale te komen. In de kwartfinale treft Barney John Henderson, die Michael van Gerwen uitschakelde. Mocht RvB die strijd winnen, komt hij in de halve finale tegen eerdere winnaar Robert Thornton of Daryl Gurney uit.

Van de Pas zit aan de andere kant, dus een compleet Nederlandse finale is mogelijk. De kansen voor Big Ben lijken echter kleiner. Eerst moet hij het in de kwartfinale opnemen tegen Simon Whitlock. De kans dat hij deze wedstrijd wint is zeker nog aanwezig. In de halve finale wordt het echter lastiger. Dan staat namelijk Mensur Suljovic of Peter Wright te wachten. Toch is Van de Pas lang niet kansloos, want de Tilburger liet tegen Gerwyn Price briljant dubbelspel zien.

Het format van de kwartfinale, donderdag gespeeld, blijft best of 5 sets. In de halve finale is dit best of 7 en in de finale wordt een best of 9 sets-systeem gehanteerd.

Donderdag 5 oktober
Simon Whitlock v Benito van de Pas
John Henderson v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Peter Wright 
Robert Thornton v Daryl Gurney